tisdag 9 juni 2009

Vilken dag!


Dagen började med sovmorgon eftersom kl faktiskt nästan var 8 när jag yrvaket märkte att Lova började skruva på sig och att Ronja var vaken. Och vi som skulle vara på Bvc kl 9! Lite stressigt blev det men vi hann. Det var Ronja som skulle på sin 3 års-kontroll och den klarade hon galant! Hon var visst som en femåring både i storlek och utveckling! Nog för att jag vet att hon är både lång och smart, men som en 5 åring?! Så vi gick därifrån ganska rakryggade och stolta kan jag erkänna :)

Sedan har vi varit ute, miguel byggde ihop poolen :) bara för att inse att den läcker :( men han stannade och köpte ett reparations- kit på vägen till jobbet så det löser sig nog!

Som så ofta blev Ronja riktigt 3 års- trotsig så fort miguel lämnade huset.. Men fram på kvällen lugnade hon sig och blev Gosig istället :)
Vid halv sju ringde rektorn och meddelade att vi kunde få en förskole-plats åt Lova den 10/8, lite senare än planerat pga semestrar men ändå, det var fullt på Ronjas men vi fick på en avdelning som ligger i huset mellan Ronjas utegård och innelokal så jag är nöjd :) miguel kommer få ta lite pappa-ledigt under inskolningen men det hade vi, åtminstone jag, nästan räknat med. Ronja fick ju sin plats långt efter vi ville ha och vi fick veta det på torsdagen innan :o så det här var verkligen ett lugnande samtal! Sååå skönt att det är ordnat :)

Igår var jag, Lova och Ronja med hennes dagis på Hyttön. Det var kul att få följa med, både för att få se stället eftersom dom är där ganska ofta och för att se hur Ronja är när hon är på dagis. Eftersom vi var nere vid sjön fick Lova mest sitta i vagnen men hon var ganska nöjd med det. Ronja däremot fick åka båt, fiska, baka bröd, och försöka håva in småkryp för att se vad fiskarna äter. Hennes försök att håva in kryp gick dock inte så bra eftersom det blev hon som fick plockas upp ur vattnet då.. Men upp på hästen igen säger man ju och hon var snabbt där igen och gav det ett nytt försök! Efter att hon fått på sig lite torra kläder Såklart. Det var en mysig dag med glada barn, god matsäck och strålande väder :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar