måndag 26 oktober 2009

Lärorik dag


Idag handlade föreläsningen om religionsmöten, och främst motsättningar. Det blev självklart mycket islam. Det är ju islam han är expert på Åkerdahl, och det är ju mycket som skrivs just nu om självmordsbombningar och så, det var väl en senast igår! Det kan ju verka helt sjukt för oss, eller rättelse: det är sjukt. I vår värld. Hur kan man välja att ta sitt eget OCH ANDRAS liv för att man inte tror på samma sak fast det är samma religion? Jo, man för ett heligt krig vilket gör att man blir accepterad i gruppen som martyr. Och då kommer man ju till himlen där allt är underbart och 72 jungfrur väntar! Se där! Islam är en kompöicerad religion.

Vi har också diskuterat Israel vs Palestina. Herregud! Hur länge ska det kriget pågå?!

Ett annat skrämmande exempel är Såklart förintelsen..

Nu ska man ju inte glömma bort att det har kommit mycket positivt av religionsmöten också. Muslimerna har gjort mycket för Europa. Eller vi har fått ut mycket av kontakten med dem iallafall. Det första universitetet fanns i Arabvärlden t.ex! Och alla muslimer är ju inte en tidsinställd bomb som bara väntar på att kriga eller ta livet av sig. De flesta, och det gäller alla religionstillhörare, vill kunna ha ett samarbete. Och tidigare har muslimsk mark varit en tillflyktsort för judar som har blivit förföljda av kristna.

Européerna har betett sig ganska svinigt åt också genom historien.. Religionsämnet är inget lätt ämne, det är väldigt komplicerat. Men nu lägger jag religioner åt sidan för dagen! Nu blir det kvällsmys :)

God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar